Chec bicolor fara lapte si unt

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 17464 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • zahar pudra
  • in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor fara lapte si unt:

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.

Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.

Luam o forma de tort  cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.

Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).

Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.

Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se poate glazura cu ciocolata.

2

daca vreti adaugati nuci, alune sau fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita in cocos